Het Korbeel

Het Korbeel

Het Korbeel in De Zevenhof is de grootste ruimte, met 60 m2, en wordt gebruikt als grote vergaderzaal. De sfeer in Het Korbeel wordt bepaald door de eiken gebinten en zware korbelen. Het biedt plaats aan ongeveer 25 personen, afhankelijk van de opstelling van de tafels. Uiteraard beschikt u ook in Het Korbeel over alle faciliteiten die bij het vergaderen, brainstormen en trainen horen.

Het Korbeel

Brainstormen en/of ontspannen

Ontspannen kan in Het Gebint, de subruimte, behorende bij een reservering van Het Korbeel. Door de prachtige schouw, de authentieke gebinten en het uitzicht op de mooie binnentuin komt u bij een knappend haardvuur helemaal tot rust.

Wilt u er even tussenuit? Wandel tussen het vergaderen door bijvoorbeeld eens door het prachtige es- en stroomdallandschap, speel een partijtje voetbal met collega's op onze speelweide of kom tot rust in de schitterend aangelegde tuin met de vele hofjes.

Wat u ook onderneemt, u komt altijd terug in het warme nest van De Zevenhof!

Meer informatie? Neem gerust contact met ons op!

Waar komt de naam Korbeel vandaan?

Korbelen zijn hangende schoren in een juk. Een schoor is een diagonale balk die de constructie verstevigd. Een korbeel is dus eigenlijk een schuin geplaatste balk die de verbinding tussen twee balken, de legeringsbalk en de achterkantstijl, versterkt. De functie van het korbeel is de erboven liggende balk te ondersteunen.