De Onderslagh

De Onderslagh

De Onderslagh, 27 m2 groot, is een kleinschalige vergaderlocatie voor ca. tien personen. Het beschikt over een vergadertafel en een zithoek om - heerlijk bij de houtkachel - te brainstormen of te pauzeren. De Onderslagh wordt gekenmerkt door de prachtige eiken gebinten en een onderslagbalk met fraaie bewerkingen. Alle middelen zijn aanwezig om samen met uw collega's te vergaderen, brainstormen of te trainen.

De Onderslagh

Brainstormen en/of ontspannen

Het huisje heeft u als groep helemaal tot uw beschikking om te vergaderen, brainstormen, te pauzeren en te lunchen. Wilt u er even tussen uit? Wandel tussen de middag bijvoorbeeld eens door het prachtige es- en stroomdallandschap of speel een partijtje voetbal met collega's op onze speelweide.

Wat u ook onderneemt, u komt altijd terug in het warme nest van De Zevenhof!

Meer informatie? Neem gerust contact met ons op!

Waar komt de naam Onderslagh vandaan?

Normaal gesproken wordt een gebint, ofwel een ankerbalk, gedragen door een gebintstijl. Deze balk vond vroeger zijn fundament op een grote veldkei. Later maakte men stiepen: blokken van metselwerk of beton. Er zijn echter situaties waarbij het om praktisch en technische redenen niet gewenst is als er een gebintstijl op de grond staat. In dat geval legde men, haaks onder de ankerbalk, op de plaats van de gebintstijl een onderslagbalk, die zelf ook weer in gebintstijlen werd opgevangen. Dit soort constructies vindt men alleen in grote Saksische boerderijen.